Bitcoin dominans registrerar 5-månaders låg: BTC börjar ytterligare en vecka på plats

Den största kryptokursen efter marknadsmöjlighet har inte flyttat utanför sitt trånga handelsintervall på över en vecka, medan lågkapital-altcoins växer. Som ett resultat har Bitcoin Billionaire dominans sjunkit till sin lägsta nivå på fem månader.

Altcoins fortsätter att vinna, medan Bitcoin förblir lugnt. Detta minskar BTCs dominans över cryptocurrency-marknaden till 62%, vilket är den lägsta punkten på fem månader.

Altcoin Market stiger till tillfället

Det senaste dygnet har som ett annat exempel att altcoin-marknaden fluktuerar massivt den senaste tiden. Detta är särskilt uppenbart bland alternativa mynt med låg cap. Dagens ledare är Terra (LUNA), med en uppgång på nästan 40% mot 0,37 $.

Bandprotokollet är nästa efter att ha stigit med 32% och gått in i de 100 bästa mynten. Företaget har nyligen samarbetat med den decentraliserade spelplattformen BetProtocol och kommer efter integrationen att tillhandahålla „pålitliga oraklar för premiumsport och Esports-data.“

En annan betydande vinst är Swipe. SXP har inte bromsat sin imponerande körning uppåt som startade för några dagar sedan. Visa-debetkortplattformen som nyligen förvärvades av Binance handlade för $ 0,55 för en vecka sedan och är upp till 1,9 $ nu. Detta motsvarar en 7-dagars kraftökning på över 200%.

Ampleforth (AMPL), Kava (KAVA) och Quant (QNT) är också företrädare för den tvåsiffriga ökningsklubben vid tidpunkten för detta skrivande.

Du kanske också gillar:

Grön onsdag: Altcoins stiger som Bitcoin markerar ytterligare en tråkig dag runt 9200 $

DeFi på toppen: Ampleforth (AMPL) 30% och Aave (LEND) leder dagens Altcoin Boom när Bitcoin stagnerar
Totalt Crypto Market Cap träffar 6 månader högt till 300 miljarder dollar: Alla topp 30 i grönt
På den andra skalan sitter Flexacoin. FXC fördubblar sin ökade volatilitet på senare tid, denna gång med ett 25% steg. Elrond och Reserve Rights tappar också värde – 9% respektive 6,5%.

Situationen bland storskaliga altcoins är mer blygsam med ett villkor. Medan Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Bitcoin SV och Cardano inte har rört sig kraftigt i någon riktning, är Binance Coin nu upp med mer än 5%.

Det ledande cryptocurrency-utbytet brände nyligen över 60 miljoner dollar i BNB. Upptickaren kan också tillskrivas rykten om att Binance Launchpad kommer att genomföra en ny IEO.

Brist på rörelse minskar BTC-dominans

Som det har blivit uppenbart under den senaste veckan vägrar Bitcoin att ta ett avgörande steg utanför sin välkända handelszon på 9 000 till 9 300 dollar. För några timmar sedan försökte den primära cryptocurrency flytta sig uppåt men kunde inte passera över $ 9 250 på Bitstamp. Avslaget drev BTC ner mot 9 180 $.

Därför, eftersom Bitcoin inte kan återta den eftertraktade $ 9 300 motståndslinjen igen, medan de flesta altcoin-ökning i värde, minskar BTCs dominans över marknaden. Beräkningen mäter Bitcoin: s totala marknadsvärde jämfört med alla andra digitala tillgångar.

Data från CoinMarketCap avslöjar att Bitcoin dominans gradvis har minskat sedan halveringen av 2020 när den nådde en topp på över 67%. Nu är det dock ner till 62%, vilket är den lägsta punkten på över fem månader.

This entry was posted in Bitcoin.